top of page

NORMES GENERALS

La data límit per a l'admissió de comunicacions és el 31 de maig de 2018, fins a les 24 hores. A partir del dia 07 de juny es va informar de l'acceptació.

 

S'admetran comunicacions científiques relacionades amb l'exercici de l'especialista en Medicina Familiar i Comunitària, en l'àmbit de l'Atenció Primària i d'Urgències Hospitalàries i Extra-hospitalàries.També es podran presentar aportacions sobre projectes rellevants o experiències d'interès per a l'Atenció Primària, encara que no es disposi dels resultats finals. S'admet també la presentació de casos clínics, que es referiran a pacients atesos fonamentalment des de la perspectiva de la Medicina Familiar i Comunitària.  Poden abastar diferents camps, des de la utilització del raonament clínic, el maneig de la incertesa, actuació davant símptomes o signes d'alarma, necessitat d'abordatge biopsicosocial en diferents contextos, atenció longitudinal, activitats de prevenció i promoció de la salut, comunicació metge-pacient , problemes bioètics, entre d'altres, sempre que la seva divulgació ajudi a augmentar la nostra capacitat de resolució de problemes de salut. Es prioritzaran les sèries de casos.

 

S'admet un màxim de 6 autors per comunicació. En cas de treballs multicèntrics o col·laboratius es podrà superar aquesta xifra justificant aquestes circumstàncies mitjançant correu electrònic dirigit al Comitè Científic (congres@ibamfic.org). En els casos clínics, no s'admetran més de 3 autors per comunicació, i un autor no pot anar de primer signant en més de dues comunicacions de cas clínic. El comitè científic seleccionarà (o acceptarà) els 10 millors casos clínics presentats. Almenys un dels autors haurà d'estar inscrit a les Jornades.

 

FORMAT I CONTINGUT DE LES COMUNICACIONS. NORMATIVA D'ENVIAMENT

 

Els resums de les comunicacions han de tenir un màxim de 300 paraules. L'ús d'abreviatures ha de ser evitat. En cas d'emprar-, han d'estar indicades entre parèntesis i el terme complet ha de precedir al seu primer ús. No s'inclouran figures, gràfics, taules, agraïments ni cites bibliogràfiques. No està permès fer esment al Centre de Salut / Hospital on s'ha reaizado l'estudi, en el títol ni en el resum.

 

Per enviar el resum serà necessari emplenar correctament les següents dades:

 

  • Títol: Màxim dues línies.

 

  • Autors: a màxim sis i tres en casos clínics (veure nota prèvia en Normes Generals). S'ha d'indicar l'autor per a la correspondència, amb el seu correu electrònic, al qual es dirigiran tots els comunicats del Comitè Científic.

 

  • Centre de treball.

 

  • Paraules clau: Tres, extretes del Medical Subject Headings (Mesh).

 

  • Tipus de comunicació: Comunicació de recerca o Experiència / Projecte de Recerca, cas clínic.

 

 

El resum s'estructurarà, depenent del tipus de comunicació, en els

següents apartats:

 

 

Comunicacions d'investigació

  • Objectiu

  • Material i mètodes

  • Resultats

  • Conclusions

 

Experiències / Projectes

  • Objectiu

  • Descripció

  • Resultats (si es disposa)

  • Conclusions i perspectives

 

Comunicacions de Cas Clínic

  • Àmbit del cas: Atenció Primària, Serveis Urgències

  • Motius de consulta

  • Història clínica

  • Enfocament individual: Antecedents personals, Anamnesi, exploració, proves complementàries

  • Enfocament familiar i comunitari: Estudi de la família i la comunitat

  • Judici clínic, diagnòstic diferencial, identificació de problemes

  • Tractament, plans d'actuació

  • Evolució

  • Conclusions (i aplicabilitat o rellevància per a la medicina de família)

 

En el cas de treballs referits a la implantació d'experiències / projectes, s'admetrà l'omissió de l'apartat de resultats.

 

L'enviament de les comunicacions es realitzarà mitjançant la complementació del formulari des de la pàgina web del Congrés. No s'acceptaran resums enviats per fax ni per correu postal.

 

El Comitè Científic d'acusar recepció, a través de correu electrònic, de les comunicacions rebudes.

 

NOTA IMPORTANT: En enviar la seva comunicació al Congrés IBAMFIC el / els autors autoritzen la ibamfic a la publicació de la comunicació a la seva pàgina web, a més el comitè organitzador / científic del congrés es reservarà el dret de publicar les comunicacions rebudes en la seva pàgina web .

 

 

ACCEPTACIÓ I PRESENTACIÓ DE LES COMUNICACIONS

 

Els criteris utilitzats en la valoració de les comunicacions seran: l'originalitat, l'interès per a l'Atenció Primària i la metodologia emprada.

 

Totes les comunicacions seran avaluades com a mínim per dos avaluadors independents (avaluació per parells) membres del Comitè Científic.

 

Les notificacions del Comitè Científic seran dirigides a l'autor designat per la correspondència, al qual se li informarà per correu electrònic sobre l'acceptació o rebuig de la comunicació. La modalitat de presentació (presentació oral o pòster electrònic) també serà notificada vñia EMAL el dia 10 de juny de 2018.

Qui presenti la comunicació haurà d'estar inscrit a les Jornades.

 

COMUNICACIONS ORALS

Les millors comunicacions, segons el criteri del Comitè Científic, seran seleccionades per a la seva presentació oral el dia 30 de juny (9-11.30am). Aquesta es podrà ajudar de projecció en format Power Point (en cas necessari consultar la disponibilitat d'un altre programari).  L'arxiu ha de lliurar-se a un membre del comitè científic / organitzador durant la Sessió de Registre / Benvinguda (Divendres 29 de juny, 9-9.30am).

Cada comunicació oral tindrà una durada màxima de 10 minuts distribuïts en 8 minuts d'exposicion seguits de 2 minuts màxims per respondre preguntes. ES AGRAEIX ALS AUTORS ESTIGUIN MOLT ATENTS A TEMPS D'EXPOSICIÓ.

 

PÒSTERS ELECTRÒNICS

Els pòsters electrònics consistiran en una única diapositiva en DISSENY HORITZONTAL i en format d'imatge (PDF, GPF o TIFF) i s'han d'enviar per correu electrònic dirigit al Comitè Científic(congres@ibamfic.org)com a màxim el dia 29 de juny.

Els pòsters electrònics seran exhibits durant la sessió de pòsters del dia 29 de juny (16.30-17.30). Es prega als autors estiguin presents durant l 'exposició per contestar potencials preguntes dels assistents.

 

PREMIS

 

Entre les presentacions orals, s'atorgaran tres premis a les millors comunicacions valorades pel Comitè Científic en funció del seu interès, originalitat i la qualitat de la presentació. A més d'un certificat acreditatiu, el primer premi estarà dotat amb 300 €, el segon amb 150 €, i el tercer premi estarà reservat a la millor comunicació presentada per un resident de Medicina de Família i consistirà en la inscripció a les Jornades Nacionals de Residents de semFYC.

 

Els premis estaran subjectes a les retencions d'IRPF fixats per l'Agència Tributària, assumint aquestes retencions el premiat.

 

Els premis podran ser declarats deserts en el cas que el Comitè Científic ho consideri oportú. Aquelles comunicacions en què figuren membres dels Comitès de les Jornades, no podran optar a premi.

 

L'enviament d'una comunicació al congrés suposa l'acceptació de les normes de la present convocatòria.

 

Per obtenir qualsevol informació complementària referent a les comunicacions pot dirigir-se al Comitè Científic, a través del correu electrònic: congres@ibamfic.org

NORMAS GENERALES

 

La fecha límite para la admisión de comunicaciones es el 31 de mayo de 2018, hasta las 24 horas. A partir del día 07 de junio se informará de la aceptación.

 

Se admitirán comunicaciones científicas relacionadas con el ejercicio del especialista en Medicina Familiar y Comunitaria, en el ámbito de la Atención Primaria y de Urgencias Hospitalarias y Extra-hospitalarias. También se podrán presentar aportaciones sobre proyectos relevantes o experiencias de interés para la Atención Primaria, aunque no se disponga de los resultados finales. Se admite también la presentación de casos clínicos, que se referirán a pacientes atendidos fundamentalmente desde la perspectiva de la Medicina Familiar y Comunitaria.  Pueden abarcar diferentes campos, desde la utilización del razonamiento clínico, el manejo de la incertidumbre, actuación ante síntomas o signos de alarma, necesidad de abordaje biopsicosocial en diferentes contextos, atención longitudinal, actividades de prevención y promoción de la salud, comunicación médico-paciente, problemas bioéticos, entre otros, siempre que su divulgación ayude a aumentar nuestra capacidad de resolución de problemas de salud. Se priorizarán las series de casos.

 

Se admite un máximo de 6 autores por comunicación. En caso de trabajos multicéntricos o colaborativos se podrá superar esta cifra justificando estas circunstancias mediante correo electrónico dirigido al Comité Científico (congres@ibamfic.org). En los casos clínicos, no se admitirán más de 3 autores por comunicación, y un autor no puede ir de primer firmante en más de dos comunicaciones de caso clínico. El comité científico seleccionará (o aceptará) los 10 mejores casos clínicos presentados. Al menos uno de los autores deberá estar inscrito en las Jornadas.

 

FORMATO Y CONTENIDO DE LAS COMUNICACIONES. NORMATIVA DE ENVÍO

 

Los resúmenes de las comunicaciones han de tener un máximo de 300 palabras. El uso de abreviaturas debe ser evitado. En caso de emplearlas, deberán estar indicadas entre paréntesis y el término completo ha de preceder a su primer uso. No se incluirán figuras, gráficos, tablas, agradecimientos ni citas bibliográficas. No está permitido hacer mención al Centro de Salud/Hospital donde se ha reaizado el estudio, en el título ni en el resumen.

 

Para enviar el resumen será necesario cumplimentar correctamente los siguientes datos:

 

  • Título: Máximo dos líneas.

 

  • Autores: Máximo seis y tres en casos clínicos (ver nota previa en Normas Generales). Se debe indicar el autor para la correspondencia, con su correo electrónico, al que se dirigirán todos los comunicados del Comité Científico.

 

  • Centro de trabajo.

 

  • Palabras clave: Tres, extraídas del Medical Subject Headings (Mesh).

 

  • Tipo de comunicación: Comunicación de investigación o Experiencia/Proyecto de Investigación, caso clínico.

 

 

El resumen se estructurará, dependiendo del tipo de comunicación, en los

siguientes apartados:

 

 

Comunicaciones de investigación

  • Objetivo

  • Material y métodos

  • Resultados

  • Conclusiones

 

Experiencias/Proyectos

  • Objetivo

  • Descripción

  • Resultados (si se dispone)

  • Conclusiones y perspectivas

 

Comunicaciones de Caso Clínico

  • Ámbito del caso: Atención Primaria, Servicios Urgencias

  • Motivos de consulta

  • Historia clínica

  • Enfoque individual: Antecedentes personales, Anamnesis, Exploración, Pruebas complementarias

  • Enfoque familiar y comunitario: Estudio de la familia y la comunidad

  • Juicio clínico, diagnóstico diferencial, identificación de problemas

  • Tratamiento, planes de actuación

  • Evolución

  • Conclusiones (y aplicabilidad o relevancia para la medicina de familia)

 

En el caso de trabajos referidos a la implantación de experiencias/proyectos, se admitirá la omisión del apartado de resultados.

 

El envío de las comunicaciones se realizará mediante la cumplimentación del formulario desde la página web del Congreso. No se aceptarán resúmenes enviados por fax ni por correo postal.

 

El Comité Científico acusará recibo, a través de correo electrónico, de las comunicaciones recibidas.

 

NOTA IMPORTANTE: Al enviar su comunicación al Congreso IBAMFIC el/los autores autorizan a la ibamfic a la publicación de la comunicación en su página web, además el comité organizador/científico del congreso se reservará el derecho de publicar las comunicaciones recibidas en su página web.

 

 

ACEPTACIÓN Y PRESENTACIÓN DE LAS COMUNICACIONES

 

Los criterios utilizados en la valoración de las comunicaciones serán: la originalidad, el interés para la Atención Primaria y la metodología empleada.

 

Todas las comunicaciones serán evaluadas al menos por dos evaluadores independientes (evaluación por pares) miembros del Comité Científico.

 

Las notificaciones del Comité Científico serán dirigidas al autor designado para la correspondencia, al que se le informará por correo electrónico sobre la aceptación o rechazo de la comunicación.  La modalidad de presentación (presentación oral o póster electrónico) también será notificada vñia emal el día 10 de junio de 2018.

Quien presente la comunicación deberá estar inscrito en las Jornadas.

 

COMUNICACIONES ORALES

Las  mejores comunicaciones, según el criterio del Comité Científico, serán seleccionadas para su presentación oral el día 30 de junio (9-11.30am). Ésta se podrá ayudar de proyección en formato Power Point (en caso necesario consultar la disponibilidad de otro software).  El archivo deberá entregarse a un miembro del comité científico/organizador durante la Sesión de Registro/Bienvenida (Viernes 29 de junio, 9-9.30am).

Cada comunicación oral tendrá una duración máxima de 10 minutos distribuidos en 8 minutos de exposicion seguidos de 2 minutos máximos para responder preguntas. SE AGRADECE A LOS AUTORES ESTÉN MUY ATENTOS AL TIEMPO DE EXPOSICIÓN.

 

PÓSTERS ELECTRÓNICOS

Los pósters electrónicos consistirán en una única diapositiva en DISEÑO HORIZONTAL y en formato de imagen (PDF, GPF o TIFF) y se deben enviar mediante correo electrónico dirigido al Comité Científico (congres@ibamfic.org) a mas tardar el día 29 de junio.

Los pósters electrónicos serán exhibidos durante la sesión de posters del día 29 de junio (16.30-17.30). Se ruega a los autores estén presentes durante la exposicón para contestar potenciales preguntas de los asistentes.

 

PREMIOS

 

Entre las presentaciones orales, se otorgarán tres premios a las mejores comunicaciones valoradas por el Comité Científico en función de su interés, originalidad y la calidad de la presentación. Además de un certificado acreditativo, el primer premio estará dotado con 300 €, el segundo con 150 €, y el tercer premio estará reservado a la mejor comunicación presentada por un residente de Medicina de Familia y consistirá en la inscripción a las Jornadas Nacionales de Residentes de semFYC.

 

Los premios estarán sujetos a las retenciones de IRPF fijados por la Agencia Tributaria, asumiendo dichas retenciones el premiado.

 

Los premios podrán ser declarados desiertos en el caso que el Comité Científico lo considere oportuno. Aquellas comunicaciones en las que figuren miembros de los Comités de las Jornadas, no podrán optar a premio.

 

El envío de una comunicación al congreso supone la aceptación de las normas de la presente convocatoria.

 

Si desea obtener cualquier información complementaria referente a las  comunicaciones puede dirigirse al Comité Científico, a través del correo electrónico: congres@ibamfic.org

bottom of page